ZOOM familieklasse

Barnets Lov og folkeskolelov

Målgruppe: Forældre med børn 6-12 år, som har brug for et skoleløft Samt, unge med eller uden forældre, som har brug for et skoleløft

Zoom ind, og få et skoleløft. Stort fravær kan gøre det svært at følge med i skolen. Jo længere man er væk fra dagligdagslivet, des sværere bliver det at vende tilbage til kammerater og undervisning, derfor er det vigtigt at få et tilbud så hurtigt som muligt, så man ikke låses fast af sine udfordringer.

Som forælder kan man mangle redskaber til at hjælpe sit barn og har brug for at møde ligesindede og for at få vejledning i forhold til at støtte sit barn.

I familieklassen mødes en lille gruppe forældre og deres børn og øver sig sammen i at gå i skole, stå op om morgenen og være sammen med andre i et klasselokale. Det vil ske i små skridt og med et tæt samarbejde med skolen. Vi gør det hyggeligt og trygt med morgenbrød og fælles aktiviteter. Forældrene modtager rådgivning ligesom der kan tilbydes morgenopkald, hvis det er svært at komme af sted.

I familieklassen vil der være en lærer og en pædagog til stede. Et forløb varer typisk 8 uger, hvor vi mødes to til tre dage om ugen i gradvis længere tid. Børnene har undervisningsmateriale med fra egen skole, så de kan få en oplevelse af at kunne følge med, når de kommer tilbage igen.

De sidste to uger laver vi en indslusningsplan, så barnet gradvist besøger egen skole og får succes med det.

Der kan max modtages 6 børn per klasse med en forælder hver.

Et tilsvarende forløb tilbydes også til de større børn, men her er det ikke altid forældrene er med. UngeZoom består således af 6-8 unge.